tisdag 3 juni 2014

På väg!

Nu ska jag återigen blogga, det händer inte så ofta nu för tiden, mest för att jag inte har så mycket att blogga om. Jag bor i Umeå, jobbar i Stockholm. Båten står kvar i Borensberg vid Göta Kanal så varken tiden eller avståndet har gjort det speciellt möjligt att jobba vidare. Efter några försök med att tillverka däcksbalkar, vilket när jag rev däcket verkade enkelt "det är ju bara att malla av och göra nya", inte gick så bra, så hade jag dessutom gett upp lite grann. 

Det visade sig att Niklas Nyström tagit över båtbyggeriet i Saxemara, och jag insåg möjligheten att få hjälp med däcket. Ett samtal senare så hade vi börjat planera det hela. Lusten kom åter och tiden blev knapp. Jag lyckades skrapa ihop en helgs båtarbete där jag gjorde det som var mest nödvändigt att få klart innan ett nytt däck kommer på plats. Målade förskeppet och städade mest båten. Målade också ett spantfack i botten som saknat färg sedan jag bytte bottenstocken. Inte den mest önskvärda metoden med mycket linolja och linoljefärg, men dock lite färg. Resten av botten ska ju göras någon annan vinter och då blir det förhoppningsvis på riktigt. 

Lite färg gör en stor skillnad och Ebba känns genast lite levande igen. 

All inredning är också ilyft eftersom den ska följa med ner till Niklas i Saxemara.


Vissa bitar är fina orginaldetaljer och layouten på sittbrunnen är fantastisk. 


Andra lagret färg. Delar av inredningen är renoverade andra inte, vissa ska bytas ut mot nya helt ock hållet, ett annat år. 


Köket har fått sin plats också. Hantverksarbetet fortsätter dock när jag inte är vid båten. Gör yxskaft och renoverar gamla hyvlar.Dagen för lastningen. Ebba ska åka lastbil till Saxemara Båtvarv och rigg och alla detaljer skulle lastas i innan avfärd. Redo för avfärd. 


Inga kommentarer: